Oregano HG10 bij maag/darm problemen

Oregano:

Omwille van  redenen zijn antibiotica voorheen met succes gebruikt als toevoeging onder de naam van antimicrobiële groeibevorderaars (AGP) tot het EU-verbod. Doordat deze residue en resistentie hebben geleid tot volksgezondheidsproblemen zijn het gebruik van antibiotica als voederadditief verboden in de EU. Het gebruik van coccidiostatica is in 2012 verboden.

Etherische oliën zijn de secundaire metabolieten van plantaardige materialen die worden verkregen door distillatie. Essentiële oliën zijn olieachtige vloeistoffen die bestaan uit een heleboel chemische componenten, die gemakkelijk kristalliseren en heeft een karakteristieke geur en smaak van de verkregen plant. Over het algemeen zijn ze in vloeibare vorm, maar de naam vluchtige olie omwille van hun makkelijk verdampende eigenschappen. Deze vluchtige componenten geeft de plant veel eigenschappen zoals antibacteriële, antiseptische, anti-oxidatieve etc.

Oregano olie is de meest bekende en gebruikte etherische olie als gevolg van de sterke antibacteriële eigenschappen. De belangrijkste werkzame bestanddelen van oregano olie zijn fenolische terpenen zoals carvacrol, thymol en p-cymeen. Deze actieve componenten bestaan uit een grote hoeveelheid oregano olie. 
 Werking van oregano olie op dieren:

 • Antibacterieel
 • Anti-parasitair
 • Anti-oxidant
 • Anti-schimmel
 • Flavor en enzym stimulatie
 • Immuunstimulatie

HG10 oregano olie is werelwijd gepatenteerd onder octrooi EP 0828502. Iedere oregano verwerker maakt gebruik van de gepatenteerde basistechnieken van ons patent.

Doordat de producten zeer geconcentreerd zijn, is het verbruik zeer gering. Ropadiar HG10 gebruik: 0,2L oplossen in 1000L water van het drinkwatersysteem.  HG10 is verkrijgbaar per 1L, 5L en 10L.

De GD is bezig met een onderzoek naar preventief toedienen van verzwakte stammen Histomonas, dit tegen “blackhead” ons inziens is het gebruik van HG 10 oregano als natuurlijk antibioticum afdoende. Gebruik hiervan heeft duidelijk aangetoond dat op bedrijven waar HG10  wordt toegepast geen Blackhead optreedt.

Wetenschap:
Diverse wetenschappelijke tests hebben aangegeven dat oregano daadwerkelijk helpt.
De inzet van Oregano is geen dwaas idee dat alleen functioneert, indien je erin geloofd.
Onafhankelijke uitgevoerde tests, zelfs door grote chemieconcerns, konden de werking van Oregano niet ontkennen, sterker nog zij moesten toegeven dat Oregano daadwerkelijk helpt. Klinische onderzoeken hebben de werking daadwerkelijk bevestigd.

Coccidiose bij kippen wordt veroorzaakt door de darmparasiet Eimeria waarvan zo’n zeven soorten bekend zijn. De kip heeft diarree, bij een ernstig verloop kan zelfs sprake zijn van bloederige ontlasting. Bloedingen kunnen zo heftig zijn dat de kip eraan overlijdt. Bijverschijnselen zijn een ruig verenkleed, het laten hangen van de vleugels, matheid en een verminderde drink- en eetlust. De parasiet is gastheer gebonden, dat wil zeggen dat hij niet overdraagbaar is op mensen of andere diersoorten. Bij sectie vertonen de aangetaste dieren ontstekingen aan de dunne of blinde darm.

Coccediose
Parasitaire Coccediose bij pluimvee

35 reacties op “Oregano HG10 bij maag/darm problemen

 1. Hallo
  Ik gebruik het middel nu ruim 1,5 jaar. Bij mij kuikens gebruik ik het direct. Over het algemeen heb ik vrij wel geen uitval. Voor de volwassenen dieren gebruik ik het daglijks. Ook hierbij zijn mijn bevindingen positief. Waterbakken blijven mooi schoon.
  M vr gr Marcel Brandsen fokker van zijdehoenders uit Vorden
  Ik heb zelf met mijn dieren in het blad land leven gestaan en sta nu al 3 jaar op de landleven dagen in Arnhem met mijn dieren. Die dagen worden bezocht door gemiddeld 35.000 mensen

  1. Goedemiddag dat klinkt goed ik kweek met Brahma s groot hoenders nu mijn vraag je geeft dagelijks oregano olie weet jíj toevallig hoeveel er op 10 liter water moet we komen er niet echt uit

   1. Hallo Denny,

    100ML op 1000Liter
    1ML op 10Liter
    1 ML is 18 druppels
    Dit is bij dagelijks gebruik, dus preventief.

    Groet,

    Bob Huizinga

     1. Hallo Bianca.

      Het is 100ML op 1000Liter, als ik beide door 100 deel: 1 op 10 wordt het dan.
      In mijn beleving is 100: 100 = 1 en 1000 : 100 = 10

      Ik blijf het op mijn verhouding houden van 1ML op 10L
      U maakt het tien maal zo sterk, waarschijnlijk zullen de kippen het dan minder gaan drinken en zullen als ze de mogelijkheid hebben ergens anders gaan drinken.

      Groet,

      Bob Huizinga

 2. Hallo Petra,

  Dit kan zeer zeker voor katten en honden gebruikt worden. Alleen ik zou met een lage dosering beginnen, ze moeten erg wennen aan de smaak. Katten zijn nogal kieskeurig.
  Ook voor mensen inzetbaar, bij verkoudheid, oorpijn en allerlei virus/ bacterie aanvallen op het lichaam.

 3. Beste mercator-groep,

  Werkt de HG10 oregano olie ook bij kippen met spoelworm? En welke dosering moet ik aanhouden?

  En werkt het ook tegen giardia bij honden? En welke dosering moet ik dan aanhouden?

  Alvast bedankt.

  Diana van Beek

  1. Hallo Diana.

   Geen probleem. Constateer eerst waar de besmetting vandaan komt, anders heb je het weer terug.
   Curatief: dag 1 50ML op 1000L (zelf terugrekenen naar de juiste hoeveelheid die nodig is.
   dag 2 t/m 8 250ML op 1000L

   Daarna evt prefentief blijven inzetten 100ML op 1000L om de dag geven.
   Deze ervaring komt bij de BIO legkippen vandaan, waarbij Biokippen een ronde lang schoonblijven.

   Succes,

   met vriendelijke groet,

   Bob Huizinga

 4. Beste Mercator,
  Weten jullie misschien of de oregano olie ook dinoflagellata oodinium kan bestrijden? Een parasiet die op vissen voorkomt.

  1. Beste Wilma,

   Tot mijn schrik zie ik dat ik dit nog nooit beantwoord heb. Excuses!!!! Ik heb er zelf een hekel aan als ik geen antwoord krijg en dan doe ik het zelf ook.
   Erg vervelend, sorry. Ik weet het niet specifiek voor die parasiet, maar in het algemeen hebben parasieten er een hekel aan en overleven de oregano dan ook niet.
   Als je het wil toepassen zorg dan dat je de oregano goed oplost en al roerend in het water doet, nooit puur in het water gooien, indien een vis dit puur binnenkrijgt is het grote kans dat hij het niet overleeft.

   Ik hoop dat ik je na twee maanden nog iets heb kunnen helpen.

   Groet,

   Bob Huizinga

  1. Hallo Peggy,

   Het adres is Rostockstraat 8 in Deventer.
   Maar kom nooit onverwachts omdat ik veel onderweg ben in het buitenland.
   De meeste kans heb je op maandag middag t/m donderdag morgen.
   Maar bel altijd van te voren.

   Groet,

   Bob Huizinga

  1. Hallo Jelle,

   Sorry, ik zie nu pas deze melding. Ja, het is toegestaan in de Biologische houderij, het heeft een Skalnummer.
   Meerdere pluimvee houders gebruiken het. Een aantal zelfs iedere dag vanaf een ééndags kuiken, zij behoeven dan ook niet te ontwormen.

   Groet,

   Bob Huizinga

 5. Hi! Ik gebruik nu sinds afgelopen zomer oregano olie (2,5 ml / 10 liter water). De kippen doen het er goed op; geen wormen gehad en dieren zijn (ook voor de tentoonstellingen) in topconditie. Ook de kuikens krijgen het vanaf dag 1 en ik merk aanzienlijk minder uitval bij de kuikens en geen poepkontjes meer.

 6. Hallo,

  Ik heb een kip met kropproblemen. Hierdoor eet ze weinig en is haar stoelgang helaas wat verstoord.
  Zou HG10 ook hiervoor kunnen helpen??

  1. Hallo Patricia,

   Het zou te eenvoudig zijn om meteen ja te zeggen. Waarom heeft ze kropproblemen? Indien het iets bacterieel of met virussen te doen is, kan HG10 inderdaad helpen.
   Krijgt ze wel steentjes bijgevoegd??? Een kip heeft geen tanden en moet het eten in de krop malen met steentjes die ze oppikt van de bodem. Geen steentjes, dan heeft ze een probleem. Indien de krop gezwollen is door een ontsteking bv omdat wat scherps een wond gemaakt heeft, moet je voorzichtig aan de krop voelen. Bij een ontsteking is de temperatuur behoorlijk hoger dan de rest van het lichaam.
   Dit is wat ik je zo kan meegeven.
   Succes met het onderzoek.

   groet,

   Bob Huizinga

 7. Beste Bob
  Ik gebruik sinds kort de oregano olie, dosis 0,3 ml op 1 liter. Op kippen pagina’s kom ik de verhouding 2,5-5 ml op een liter tegen. Nu vraag ik me af of mijn dosering wel juist is. Kunt u daar antwoord op geven. Bij voorbaat bedankt.
  Cokky

  1. Hallo Cokky,

   Omdat deze oregano zeer geconcentreerd is is 2,5ML per L water het max. Ideaal is 0,1 indien preventief toegepast en bij curatieve doeleinden tot 2,5 ML.
   Wordt de dosering sterker dan zullen de kippen eerst ergens anders proberen te drinken, maar zo sterk vinden ze het niet erg lekker meer. Maar het heeft ook geen nut meer, zonde van de oregano.
   Je kan het zelf ook gebruiken bij buikgriep, griep, verkoudheid, anti-mug, oorontsteking en voedselvergiftiging enz enz. de toepassingen zijn legio.

   Groet,

   Bob huizinga

   1. Tegen muggen en op de huid oren etc . De curatieve verdunning ? 0.4 ml /l ?? Allergische huid klachten bij de hond?

 8. Hallo,
  Kun je de oregano olie ook preventief gebruiken bij honden tegen wormen?
  En wat is de dosering?
  Vriendelijke groet,
  Natascha

  1. Hallo Natascha,

   Ja kan ook bij Honden toegepast worden. Alleen het lastige is om het hem/haar te laten drinken. Ik gooide in een volle bak water altijd maar een druppel erin, anders wilde onze hond het niet drinken. Dosering is één druppel op een liter.

   groet,

   Bob Huizinga

  1. Hallo Amanda,

   Klopt olie kan je alleen mengen met water, maar na korte tijd zal het evenwicht weer hersteld zijn en beide vloeistoffen zich scheiden.
   Ook op natuurlijke wijze kan men de olie beïnvloeden door het toevoegen van additieven, zoals bv lecithine. Voor ons was het belangrijk dat dit op een bio verantwoorde manier gebeurd zonder dat de eigenschappen verloren gaan. Met de oregano olie is dat ook gelukt. Het heeft dan ook een SKAL nummer gekregen dat het nog steeds BIO is.

   Groet,

   Bob Huizinga

 9. Beste , kan men oregano olie ook geven aan vogels zoals exoten en papegaaien
  zo ja, in welke verhouding per liter drinkwater en hoe dikwijls mag je dit dan geven,
  is dit product ook geschikt voor menselijke consumptie

  1. Beste Geert,

   Ieder levend wezen kan de oregano gebruiken.
   Het wordt ingezet bij Koi(karpers) tot en met koe en paard.
   Vanaf de eerste levensdag is het inzetbaar.
   De verhouding is altijd hetzelfde bij preventief gebruik:
   200ML oregano olie op 1000L water
   0,2L op 1000L
   200ML = 3600 druppels
   4 druppels op 1Liter water is de uiteindelijke verhouding
   Het mag altijd gegeven worden maar beter is drie weken wel geven en een week rust inlassen, daarna weer beginnen.
   U kunt bij ons als particulier inkopen 1L is het minimum
   24,95 per L is inclusief BTW

   Als u meer vragen heeft, wil ik u graag helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Bob Huizinga

 10. Ik heb een hond van 10 kg, 2 jaar oud en ik krijg de giardia niet er onder, komt steeds terug, hoeveel mag de hond hebben , het is een lagotto romagnolo, italiaanse truffelhond

  1. Hallo Ad,

   Het blijft natuurlijk de vraag of de bacterie wel compleet dood gaat. Ik heb even gekeken naar de bacterie zelf maar het zou moeten kunnen werken. Probeer een week lang het hondje de oplossing te laten drinken. Let op uitdroging indien de hond het niet lekker vindt. Hij moet natuurlijk niet uit plassen ed gaan drinken. Dit dan als je het in zijn drinkwater doet. Bij een gewicht van 10kg heb je maar 1 druppel per dag nodig. Oplossen in een beetje water en dan met een spuitje in zijn keel spuiten, dan weet je zeker dat het erin gaat.
   Daarnaast zou ik een heel klein beetje knoflook poeder naar binnen proberen te krijgen. Het makkelijkst is in een capsule, maar dit dan zeker twee à drie weken volhouden. Bij 10kg is dit echt weinig, ik denk zo’n 200mg per dag. Hij gaat wel stinken. Bij http://www.herbesdelixir.com verkoop ik ook flesjes HG10 met 100ML inhoud.

   Groet,

   Bob Huizinga

 11. Beste Bob, ik heb vier nieuwe hennen die in niet zo’n goede conditie zijn (lang verhaal). Ze hebben naar alle waarschijnlijkheid heel lang wormen gehad, inmiddels behandeld.
  Hoeveel olie moeten ze krijgen en is er een schema hoelang?
  Groetjes, Monique

  1. Hallo Monique,

   Ik hoop dat je hennen alweer wat hersteld zijn.
   Om ze wat aan de oregano te laten wennen kun je het opbouwen.
   Ik heb alleen grote getallen, mag jezelf omrekenen naar het water dat je gebruikt bij de hennen.
   dag 1 50ML op 1000L
   dag 2 100ML op 1000L
   dag 3-7 250ML op 1000L
   Daarna om ze wormvrij te houden 100ML per 1000L dagelijks.
   Drie weken geven, daarna een week pauze en dan weer beginnen enz enz

   Succes en groet,

   Stay Safe

   Bob Huizinga

   1. Super, dank je wel! Ze zijn in ieder geval actief, zal even duren maar ik ga ervan uit dat het goed komt met ze. Dank voor de ‘gebruiksaanwijzi ng’!

 12. Hallo,

  Ik heb enkele kippen met diarree. Een tijdje terug mestonderzoek laten doen en ze hadden wormen en coccidiose. Ik heb ze toen behandeld met vermi complete maar sommige hebben nog diarree zie ik. Ik ga nu eens met oregano olie behandelen ( zo kunnen we ook de eitjes blijven eten. Ik ben gestart met 2,5 ml op 10 l. Hoe zet ik nu best de behandeling verder? En vervang ik elke dag het water of hoe lang kan ik het laten staan? Bedankt!

  Groetjes Britt

  1. Hallo Britt,

   Gewoon doorgaan hoe je nu bezig bent, dit is de enige manier.
   Het water hoef je niet telkens te verversen, af en toe het watertorentje schoonmaken is voldoende.
   Doe ook eens wat in een gieter met water en sproei dit over de ondergrond waar de kippen oplopen. Vaak is de bron van de besmetting de aarde met de uitwerpselen. Deze cirkel moet je doorbreken.

   Groet,

   Bob Huizinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *